Обков

Всеки елемент ще видите с кратко описание и цена.
Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 8 Gallery Thumb 9 Gallery Thumb 10 Gallery Thumb 11 Gallery Thumb 12 Gallery Thumb 13 Gallery Thumb 14 Gallery Thumb 15
Примерно приложение на обкова.

На тези снимки се вижда как може да бъде разположен обкова. Вие може да подберете отделни елементи за вашата врата и да ги разположите, както са на снимките, или както ви е най-удобно.

Обков от ковано желязо

Изработваме масивен и здрав обков от ковано желязо. Пантите са от дебелостенен материал и могат да издържат врати и порти с голяма тежест. Декоративно оформените им краища са допълнително изковани, за още по-добър вид. Закрепването на пантите става с видии за дърво, като може да използвате и нашите ковани декоративни видии, които може да видите в раздела.На всяка стара порта на времето е имало чукало от ковано желязо. То е служило да съобщи на собствениците на къщата, че има някой отпред. Сега разбира се тези функции на чукалото от ковано желязо са изчезнали. Има много съвременни начини за осъществяване на съобщения. Чукалото от ковано желязо запазва единствено декоративната си стойност и все пак може и да почукаш с него. Особено интересно е средното резе от ковано желязо. То заключва вратата автоматично, при нейното затваряне. Също и било неотменна част от старите врати и порти. Освен от ковано желязо се е изработвало и от дърво. Нашата изработка е много здрава и стабилна, а също така чукалото от ковано желязо може да да изпълнява съвсем надеждно своите функции. Долното резе от ковано желязо заключва едното крило на портата в долната част, а горното резе заключва горната част. Има приложение само при двукрили порти, при които едното крило се отваря рядко. Ъгълът от ковано желязо служи за укрепване конструкцията на портата, или вратата, а декорацията за патрона има само декоративни функции. Те са изработени в същия стил- с декоративно изковани краища.