Ние изработваме 49 модела спални

Моето име е Емил Василев. Живея в Пловдив. Занимавам се с ковано желязо от няколко години. Започнах като хоби, но след това нещата се задълбочиха. Работя само на ръка и не използвам преси и специализирани усукващи машини.При мен има само един пневматичен чук, който съм разработил сам преди години. Започвам с проектирането на отделните елементи и завършвам с нанасянето на последния слой боя.Работата е бавна е относително скъпа. Работя с много малък екип. През последните години работя основно спални от ковано желязо Ако зная от каквo се нуждаете, бих ви предложил проект, а след това и самото му изпълнение.Разгледайте сайта ми! Там Ви показвам мебели, спални и легла от ковано желязо, също така масички и плотове от ковано желязо, цветарници за стена и настолни от ковано желязо, конзоли, декоративни пана и решетки за прозорци от ковано желязо,свещници на стойка от ковано желязо,авторска изработка на стъклена мивка с конзола направена от ковано желязо, метални корнизи и огледала от ковано желязо.В него постепенно поставям нещата, върху които работя.

Iphone

Трудно се започва нов бизнес. За него не е необходимо единствено иновативно мислене и добри идеи. Както при всяко едно ново начало, всичко трябва внимателно да се сложи на мястото му, да се обмисли и прецени добре. Но дори и това не е гарант за успех. Трябва да се вложи желание, амбиция и доза перфекционизъм, за да може в крайна сметка желязото да се превърне в нещо наистина стойностно. Така започнахме и ние – от нищото, но с огромно желание.За да се изгради от самото начало нов бизнес, за да отворим пред себе си ново пазарно пространство, не е достатъчно само да имаме добри идеи и новаторски дух. Истинският успех идва от способността да се трансформира творческата ни интуиция в структурно определен път, който води до реализация на проекта. И ако всичко това е обвито с желание, то новото начинание неминуемо ще има успех.

Ние започнахме през 2003 година. Тогава съвсем случайно се запознахме с един немец, който беше дошъл със своите машинки и огъваше разни железа. От там започна всичко. Последва дълго време на изучаване свойствата на металите и се запознавахме със световното ниво на развитие в този бизнес.Красотата но формите и изключителното разнообразие от предложения могат да те грабнат от пръв поглед. Но както е казал Хайтов " едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш". Ние също имахме период на проби и опитвахме да направим това и онова.

Спалните от ковано желязо, а и всички ковани мебели претендират да играят ролята на фамилна ценност, предаваща се от поколение на поколение. Няма нищо по-трайно от металните мебели от ковано желязо. С изящните си форми те внасят топлина и уют в дома.

Сега гледам с други очи на неща, които преди ми се струваха напълно завършени. Много изделия могат да се направят от ковано желязо. В промишлеността се използват огромни машини за коване и щамповане.Преди години ковашки работилници е имало във всяко по-голямо населено място и в България. Сега няма почти никъде. Старите майстори ковачи са изчезнали, и за тяхното майсторство говорят само нещата, които те са оставили след себе си.В днешно време сцената изобилства "ширпотреба", както аз я наричам-купуват се елементи, изработени на огромни преси в Китай, или Турция: листенца от "ковано желязо", връхчета от ковано желязо, парапети от ковано желязо, разни огъвки, кръгчета и други. Във всички тях няма нищо ковано. По-голямата част от персонала на "ковашките работилници" дори не са виждали наковалня и пещ за нагряване на желязото. Номенклатурата им е голяма, а бройките които произвеждат са милиони. Съответно цената им е много ниска. И от тези елементи се оформят различни конструкции по типови проекти. За да се поддържат ниски цени се използват консумативи с ниско качество при сглобяването и боядисването. Като пример мога да Ви дам цената на боя за метали, която може да варира от 4лв. за опаковка от 0,75л. до 40лв. за същото количество. От особена важност е подготовката на конструкцията за боядисване. Това е един много труден и продължителен процес, чиято цел е да се отстранят всички окислявания и мазнини по метала. Пренебрегването на този етап, както и използване на некачествени бои и консумативи води до появата на ръжда, която се вижда много често дори и при съвсем нови конструкции. Разбира се, начина на производства е дело на самия производител. И друго - няма евтини и качествени неща. Всяко понижаване на цената е за сметка на качеството. Специално в нашата сфера изразът "предлагаме качествени мебели от ковано желязо на ниска цена" е направо абсурден. От моята близо десетгодишна практика смея да твърдя, че това не може да се случи.

Всеки от нас се стреми да притежава оригинални и удобни предмети, които да отразяват неговият темперамент и вътрешен мир.Ако искате Вашите помещения да бъдат не просто мебелирани, но мебелирани с изящни произведения на изкуството, тогава трябва да обърнете внимание на мебелите от ковано желязо. Тук ще Ви кажа по няколко думи за тях.

Iphone
За спалните от ковано желязо

Спални от ковано желязо са нашето основно производство. Даже не си спомням кога се зароди идеята. Във всеки случай, си спомням, че първата спалня ми отне много време, много опити и проби. Клиентката беше от Горна Оряховица, и не можа да ме дочака. Замина за чужбина. Така и пъ рвият ми опит да направя спалня от ковано желязо си остана при мен и все още е в един ъгъл на цеха. Не ми се ще да го продам. Трудни са металните спални. Всеки отделен детайл трябва да е прецизно изработен и изпипан, защото и най-малкото отклонение от проекта, разваля хармонията на модела. И най-малката промяна в размерите има фатален край за една спалня. Налага се да се започне отначало. Не може да се бърза при изработването на една спалня от ковано желязо. Работата трябва да тръгне отвътре, от сърцето. Всяко разсейване води да лош край. Иска се пълно съсредоточаване и разбира се точна ръка. Има дни, които са напълно загубени поради невнимание и допускане на макар и елементарна грешка. За отстраняване на грешките, понякога е необходимо толкова много време, че е по-добре да се започне с изработването на спалнята отначало. Повечето модели спални изискват след привършване на основната работа по тях, да се шлайфат финно и да се заличи всяко грубо действие, на което са били подложени. Това е един много трудоемък процес отнемащ и доста време. При някои модели спални пък нарочно запазваме следите от груба сила. Целият процес е доста бавен и изисква здрави нерви. Трябва да се премахнат всички окиси и нагари по спалнята, да се изчисти всеки детайл. Все пак в края на краищата удоволствието от резултата оправдава всичко.

Всяка спалня окомплектоваме с подматрачни скари. Те се изработват тук, при нас и са напаснати точно за спалнята за която са предназначени. Изработваме ги изцяло от метални профили, заварени един към друг. Изключително здрава и надеждна конструкция. Невъзможно е да се получи скърцане, или провисване. Подходящи са за всички видове двулицеви матраци за спални. Възможно е да използвате и еднолицев матрак. В този случай и цената на спалнята става по-ниска, тъй-като еднолицевият матрак е с вградена подматрачна скара. В някои случаи наши клиенти искат да използват дървени ламелни скари, които се правят в дърводелските цехове. Това е възможно и ние трябва да знаем точните им размери за да ги съобразим при направата на спалнята. Имаме и още едва възможност за окомплектоване на нашите спални от ковано желязо с подматрачни рамки, при които целите рамки са покрити с перфорирана памарина. Този вариант е най-скъп, но е за предпочитане, ако ще използвате тънък матрак - около 10-15 сантиметра. Тук може да видите и трите вида подматрачни рамки.

Iphone

На снимката в ляво ви показвам едно много от оцветяванията, което предлагаме. Възможностите за оцветяване на спалните са много големи и изборът е труден. Вие трябва да имате основни виждания по въпроса, като се съобразите с интериора. След това в процеса на обсъждане с нас ще стигнем до правилния избор на цвят за вашата спалня. Основния цвят се избира от каталог. За да имате общ поглед сме го публикували на страницата цветове. Финишът може да бъде матов, или гланцов.

Отзиви от клиенти

Здравейте, господин Василев. Аз вече имам спалня, изработена от Вас и съм много доволна и благодарна. Желая Ви успех и много клиенти! Трябва да се гордеете с работата си, която е истинско изкуство!

Здравейте,Сглобихме леглото,не беше трудно.Смених горните винтове с по-къси и сложих глухи гайки, да не дерат матрака. Това го пиша само като информация, която може да ви е от полза.Леглото е поезия,ама от тази,която разбираш и ти пълни душата. Благодаря! Да сте жив и здрав Железни поете.Поздрави

Специални поздрави за новата 2014 ! Аплодисменти , ставате все по - добри ! Вашите мебели внасят невероятен уюут в дома. Това което направихте за нас, продължава да ни радва и впечатлява нашите гости. Иванка Вълкова

Здравейте, преди време закупихме от вас спалня и исках да ви пиша не за друго, а за да ви кажем още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ и да ви кажа че малкото ни момченце носи името Емил Василев и мноооого се гордеем с него. За жалост аз и малкия претърпяхме тежка катастрофа и доста време бях в болница, но вече съм по - добре и съм вкъщи. След като осъзнах кои са наистина важните неща исках да благодаря отново на всеки добър човек, внесъл светлина в живота ни. Поздрави : Краси, Евгения и малкия Емил

Iphone
За масите от ковано желязо

Нашите маси от ковано желязо са непосредствено допълнение кам спалните. Идеята за тяхното производство излезе от нашите клиенти, които питаха за малки масички, изработени в същият стил, като спалните, които са поръчали и които да използват за нощни шкафчета. Идеята е добра и ние ги започнахме. Малки и елегантни те непринудено се вписват в пространствато около кованата спалня. Правим ги малко по-високи от горното ниво на матрака за да са и функционални. боядисваме ги в същия цвят, както и спалнята.

Изработваме и по-големи маси от ковано желязо. Мисля, че се справяме добре с всяка идея на нашите клиенти. За плот на масите от ковано желязо може да се използва стъкло, дърво, камък и каквото друго ви дойде на ум. Един наш клиент си беше поръчал плот от някакъв много специален и много скъп камък от Италия. Не съм го виждал, но той каза, че цената на масичката бече била баснословна. Така, ако решите да си поръчате такава маса, може да се огледате и подберете, какъвто си искате плот. При всички случаи, ефектът е изненадващ и красив.

Iphone
За обкова от ковано желязо
Нашият обков от ковано желязо. Ние произвеждаме масивен и здрав обков от ковано желязо. Основната изработка е от плътна листова стомана с дебелина 6 милиметра, която е кована и декоративно обработена. Обкова може да се приложи върху големи и малки двукрили дървени порти, а също и за единични врати. В номенклатурата на обкова от ковано желязо влизат :
-горни, средни и долни панти, които могат да бъдат леви и десни;
- два вида ръкохватки;
- чукало;
- средно, горно и долно резе за заключване на вратите;
- ъгли за укрепване на конструкцията, имащи и декоративна функция;
- декоративна планка за патрон на бравата;
- ковани видии да дърво с различни размери, за закрепване на обкова от ковано желязо;
- ковани пирони с декоративни глави.
Обковът може да е в какъвто пожелаете цвят и с различни патини за състаряващ ефект. Стабилен е и може както да издържи и най-тежките порти и врати, така и да допринесе за уникалната и красива им визия. Предлагаме също така издържи ковани решетки за отвори, които може да видите на снимките в секцията.
Iphone
Креативни проекти

Тази малка спалня е с дължина 55 см, ширина 38см и височина 42см.
Изработена специално за студио be.Ink photography, тя перфектно се вписва като декор за фото сесии на новородени бебета.
Нестандартен проект, с отличен резултат!